Biografie


Biografie Adagio Music

In 1993 leren Dino Casulli en Edwin Groeneveld elkaar kennen in een restaurant in Breukelen. Na veel oefenen hebben zij op 30 maart 1997 de maatschap Adagio Music opgericht om zo professioneel als artiesten te kunnen werken.

Zoals iedere beginnende band hebben ook wij een moeizame start gehad. Ons motto is dan ook ‘eerst zaaien en dan pas oogsten’. Uiteindelijk heeft ons motto geresulteerd in meer dan 150 optredens per jaar. Adagio Music is een leuke, gezellige, flexibele formatie, die bestaat uit 3 personen. Ondanks dat Adagio maar uit 3 personen bestaat doen wij zeker niet onder voor een vijf- of zes mans formatie.

Bij Adagio Music is elke muzikale gelegenheid mogelijk, van bruiloft tot receptie, van personeelsfeest tot gala-avond. Wij weten ons altijd aan te passen aan uw wensen. Wekelijks worden de nieuwste nummers aan ons repertoire toegevoegd. Op dit moment kunt u kiezen uit 5292 nummers in allerlei uiteenlopende genre’s! Indien u een speciaal liedje wilt horen op uw feest dan kunnen wij dat (bij voldoende tijd) special voor u arrangeren.

Edwin Groeneveld

Edwin is de samen met Dino Casulli oprichter van Adagio Music. Sinds zijn jeugd is hij al bezig met muziek en speelde lange tijd drums. Naar een ommezwaai richting toesten heeft hij zich totaal hierop gefocust en zijn de drumstokken sindsdien niet meer aangeraakt. Ook heeft hij zich gespecialiseerd in midi en arrangeren van nummers.

Dino Casulli

Dino is de andere oprichter van Adagio Music. Hij is geboren in Italië en in 1978 per toeval in Nederland terecht gekomen. Wegens gebrek aan een toetsenist is deze van oorsprong gitarist destijds verbonden aan een aantal optredens in Nederland, België en Luxemburg verbleef Dino in Arnhem. Na een aantal succesvolle jaren besloot Dino zich permanent in Nederland te vestigen. Dino is nu meer dan 40 jaar actief bezig in de muziekwereld. Ook de act “De Italiaanse Zanger” is bij ons te boeken.

Debby van der Lijn

In 2001 heeft Debby zich als vaste zangeres bij Adagio Music aangesloten en is sindsdien losmakend verbonden aan het succes van de formatie. Met haar zuivere en fijne stemgeluid is Debby één van de betere zangeressen van Nederland.