Veel gestelde vragen


Adagio & Veel gestelde vragen

Wij hanteren als norm 4 x 45 minuten in een tijdspanne van 5½ uur, met direct daaraan voorafgaande 1½ uur opbouwtijd.

B.V.: aanwezig: 18.30 uur, speelklaar: 20.00 uur, speeltijden: 20.30 - 00.30 uur.

Indien gewenst kunt u het optreden ook langer boeken.

Het tarief daarvoor is EUR 195,00 per uur (een half uur rekenen wij ook als een uur).
Adagio Music is professioneel bedrijf. Eerder opbouwen betekend overwerk dus extra kosten. Hiervoor worden wachturen in rekening gebracht. Het tarief hiervoor is EUR 75,00 per uur (een half uur rekenen wij ook als een uur).

Het is dus zaak om met de locatie dit soort zaken goed door te spreken zodat de kosten niet de pan uit rijzen. Veel locaties staan hier helaas niet bij stil.
Voor de openbaarmaking van auteursrechten is degene die een artiest laat optreden of op een andere manier muziek ten gehore brengt een vergoeding verschuldigd aan Buma, de belangenvereniging van muziekauteurs. Deze vergoeding bedraagt op dit moment 7% van de gage. De auteursrechten die geheven worden door Buma/Stemra zijn niet in onze gage verwerkt.

Horecagelegenheden zoals cafés of partycentra hebben deze auteursrechten vaak per jaar afgekocht.
Indien dit bij uw feestlocatie niet het geval is bent u verplicht dit zelf te regelen.
Nadat u bij ons een optreden heeft geboekt ontvangt u in veel gevallen een factuur voor een aanbetaling van het totaalbedrag. Ongeveer 14 dagen voor het optreden ontvangt u nogmaals een factuur voor het resterende bedrag. Deze factuur dient uiterlijk 5 dagen voor het optreden op onze rekening te zijn bijgeschreven.

Op deze manier hoeft u zich daar in elk geval geen zorgen meer over te maken en kunt u volop genieten van uw feest!

Desgewenst kunt u ook op de dag van het optreden betalen (dit geldt alleen voor particulieren).
Adagio Music heeft een grote verzameling van diverse stijlen pauze muziek bij zich. Deze wordt gedraaid in de pauzes zodat het feest niet 'stil' hoeft te vallen.

Indien u speciale wensen heeft is het wellicht handig om vooraf telefonisch contact op te nemen via telefoonnummer 06 - 55 50 70 80.
Indien wij een openbaar optreden hebben is dit geen enkel probleem. Mocht het zo zijn dat u alle kijkdata verhinderd bent, er geen kijkdata meer voor handen zijn of de optietermijn onvoldoende is, dan kan deze, tenzij er andere gegadigden zijn, worden verlengd.

Indien het door omstandigheden niet mogelijk is een optreden te bezoeken, dan proberen wij in overleg met u een andere datum te plannen.
Het kan natuurlijk gebeuren dat een van ons ziek word. In dat geval zal deze vervangen worden. Indien vlak voor of op weg naar het optreden er met de gehele band iets ernstigs gebeurd waardoor zij niet kunnen optreden, is er sprake van overmacht en wordt het contract ontbonden.

Wij zullen echter alles in het werk stellen passende vervanging te regelen.

Wij beschikken over een zeer groot netwerk van bands, muzikanten en boekingskantoren.
In al onze contracten staat een standaard stroomvoorziening van 2 vrije groep van 220 volt (16 Ampére). Onze voorkeur gaat echter uit naar een krachtstroomaansluiting (380 volt) zodat wij geen last hebben van storende bijgeluiden (koelkast, dimmers, etc.)

Indien wij onze lichtshow ook bij uw feest moeten gebruiken hebben wij sowieso een krachtstroomaansluiting nodig!

Indien u niet zeker weet over welke stroomvoorziening de locatie beschikt kunt u altijd even telefonisch contact opnemen met ons kantoor. Wij nemen dan voor u contact op met de locatie om te vragen over welke stroomvoorziening zij beschikken.
Veel locaties zijn gevestigd in een gebied, wijk of stadscentrum dat valt onder de milieuwet. In deze gevallen mag er slechts beperkt geluid worden geproduceerd. Het is buitengewoon belangrijk om te weten welke waarden in decibellen het hier betreft.

Indien de waarde te laag ligt (beneden de 96db) is het lastig een band tot zijn recht te laten komen.

150 borrelende en pratende mensen produceren al zo'n 80db. Een limiter die afgesteld is op 86 db zal tot gevolg hebben dat de band niet goed te horen is en dat heeft een zeer nadelige invloed op de feeststemming.

Vraag dus altijd naar het aantal decibellen die geproduceerd mogen worden en bekijk met ons, mede op grond hiervan, de mogelijkheden.
Ten eerste is een podium niet verplicht alleen is een band die niet op een podium staat is slechts voor weinigen zichtbaar. Dit komt de sfeer en de interactie met het publiek niet erg ten goede.

Tevens heeft een podium een gunstige invloed op de akoestiek. Adagio Music heeft een podium nodig van minimaal 3 x 4 meter. Natuurlijk is ook hier alles bespreekbaar.

Hoe kom ik aan zo'n podium?

De meeste locaties beschikken over een podium of podiumdelen of weten waar ze deze kunnen betrekken.
U boekt natuurlijk een band die bij uw smaak, voorkeur en feest past.

Wij hebben maar één doel: de klant zo goed mogelijk naar de zin maken.

Het repertoire wordt door ons zorgvuldig samengesteld. U kunt natuurlijk wel altijd uw voorkeur aan geven. Het is ook mogelijk, in overleg met ons, een nummer uit te kiezen om de avond te starten of de dans te openen.
Bij Adagio Music is dit niet meer mogelijk. Na vele slechte evaringen met het 'inprikken' door derden hebben wij besloten dit niet meer te doen.

(Uitzonderingen bevestigen de regel)

Het gebruik van een enkele microfoon voor een sketch of toespraak is uiteraard wel toegestaan.
Elk feest staat op zich zelf. Hierdoor is het heel moeilijk een vaste prijs op onze website te vermelden. Sommige mensen willen veel spektakel met licht waardoor de prijs weer iets hoger uitvalt dan wanneer mensen dit niet willen. Ook het aantal mensen die op het feest zijn heeft invloed op de prijs (er moet immers meer geluid worden ingehuurd).

U kunt ons altijd bellen indien u een indicatie nodig heeft voor de prijs.
Onze agenda wordt dagelijks bijgewerkt zodat u ten alle tijden een volledig beeld heeft wanneer wij al een opdracht hebben.

Toch is het raadzaam een offerte d.m.v. het aanvraagformulier in te vullen, ook wanneer een bepaalde datum bezet is, aangezien de tijden misschien nog iets verschillen van elkaar.

Normaal gesproken wordt er voor b.v. een bruiloft minstens een half jaar van te voren geboekt.
Ja, Adagio Music hanteert algemene voorwaarden die onderdeel uitmaken van alle overeenkomsten en offertes. Lees deze goed door alvorens u boekt om eventuele misverstanden in een later stadium te voorkomen. Klik hier om onze Algemene Voorwaarden te lezen.